Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2015 16:32 - астрологията - древна наука, върху която в продължение на хилядолетия хората са градили всичките си познания за света - 1 част
Автор: anaisgeorg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.02.2015 11:24


  ИСТОРИЯТА ВИНАГИ СЕ ПОВТАРЯ

Предлагам на вниманието Ви много интересна  и полезна статия за Юпитер, написана от известния астролог Любомир Червенков

На теория хората знаят, че историческите събития винаги се повтарят. А на практика постоянно им се иска този път нещата да се развият по различен начин. Това обаче никога не се случва. Аз лично винаги съм се удивлявал, когато хората с ума си разбират, че нещо ще стане по даден начин, със сърцето си чувстват, че именно така ще се случат нещата, но въпреки всичко се държат така, сякаш само този път всичко ще им се размине. А това е напълно невъзможно. Ето и сега с новия планиран държавен дълг от 16 милиарда лева пак се повтаря същата история. Това е все едно да се опитваме да си представяме, че законът на гравитацията досега винаги е работел, но сега, ако се хвърлим в пропастта, той някак си по изключение няма да сработи.
Съществува научен метод, по който всеки един средно грамотен човек може сам да изчисли кога дадени исторически събития ще се повторят в съдбата на един народ и как ще се развият нещата за в бъдеще. При това трябва да се помни, че формата на събитията се променя, поради междувременно променените исторически обстоятелства, но същината и съдържанието на процесите винаги се запазват. Този научен метод се базира на астрологията - древна наука, върху която в продължение на хилядолетия хората са градили всичките си познания за света. И трябва да признаем, че в онези далечни времена те са постигали много по-голям духовен напредък и човешко развитие, отколкото в нашето съвременно бездуховно, материалистично, егоистично ежедневие.
Принципът е изключително прост и в наши дни е напълно постижим за всеки един обикновен човек, без специална подготовка. В примера с държавите се разглежда позицията на дадена планета от съответната астрологична карта и се изследва нейното движение. В конкретния случай ние ще се занимаем с движението на планетата Юпитер, тъй като освен всичко друго, тя управлява националното богатство на страната и отговаря за натрупването на благосъстояние или обратното - при неблагоприятни положения, тя води до натрупването на големи външни дългове. 
Особено важни са моментите, когато една планета влиза в нов астрологичен знак, в нов астрологичен дом или пък променя посоката си на движение. Тази смяна от право към ретроградно движение или обратното се обозначава с така наречените "точки на статичност", при които планетата нито се движи напред, нито се движи назад. Вместо това тя се застопорява на едно място и, така да се каже, „се кани“ да промени посоката си на движение. В картата на една държава тези точки на статичност на планетата Юпитер продължават средно около 10-11 години и имат изключително голямо значение за икономическото развитие на страната през споменатия период.
Може да се каже, че икономиката на страната през тези периоди се намира в състояние на застой. При стационарен Юпитер и дума не може да става за икономически растеж. Но това, което е изключително важно в случая, е в никакъв случай да не се допуска значителен икономически спад. Особено вредно е в такива условия да се вземат външни дългове, тъй като в такива периоди те просто заробват населението след това за цели десетилетия напред. По-добре е да се живее сравнително бедно и да се крета криво-ляво, докато е в сила статичността на Юпитер, отколкото да се зароби нацията с многомилиарден външен дълг, който след това като хомот на шията ще тегне на няколко поколения българи напред.
Затова, като астролог не мога да не се учудвам на, меко казано, безотговорното поведение на нашия, така наречен „политически елит", който прави всичко възможно да ни вкара в трета национална (икономическа) катастрофа. Затова и пиша тази статия, за да можем да се поучим от историческия си опит, да вземем правилните политически решения и да не допуснем същите катастрофални последици за България както при предишната статичност на планетата Юпитер. Астрологията не лъже. При нея няма извъртания, усуквания и условни наклонения. След като една планета е статична, значи тя е статична. Най-доброто, което можем да направим в тази ситуация, е да проследим историческите събития, които са се разиграли последния път, когато тя не е мърдала от позицията си. След това трябва да си направим съответните изводи и да се постараем да не допускаме същите грешки. 
Преди да приведем точните данни за настоящата и за предишната Юпитерова статичност, е необходимо да кажем още и следното. Периодът на една статичност продължава около 10-11 години, но той не е еднороден през цялото това време. Най-трудно става положението по средата на периода. Това е така, защото в началото и в края планетата, макар и почти незабележимо, все пак се движи. Докато по средата настъпва така нареченият „период на абсолютна (тотална) статичност”. 
Процесът е подобен на маневрите на един влак. Първо влакът се движи напред по коловоза. После постепенно той намалява скоростта си. Накрая започва да се движи съвсем бавно и чак след това спира окончателно. В последните секунди преди спирането си, той все едно е вече статичен. Макар и да напредва напред с някакви милиметри, от гледна точка на многокилометровото си трасе той фактически вече е спрял. После влакът окончателно спира и се застоява в тази точка известно време. Тогава той, така да се каже, "превключва скоростите" и от движение напред, ходовата му част преминава в режим движение назад. След това много бавно потегля в новата посока. Първите секунди на това движение също могат да бъдат причислени към периода на статичност, тъй като движението е нищожно. Едва след като набере някаква минимална скорост, можем да кажем, че влакът всъщност е започнал да се движи. 
Така е и с планетите. В началото и в края на статичността положението е трудно, но там все пак има някакво минимално движение. Докато по средата има един период от около 4 до 6 години, когато движението изобщо е спряло. Тогава трябва най-много да се внимава, тъй като тъкмо по това време се извършват най-кардиналните събития, които „превключват скоростите“ на нацията и тя от един тип движение преминава на друг.
В дадения исторически момент българите имат привилегията и предизвикателството да живеят в период, в който прогресният Юпитер от движение назад се превключва в движение напред. Това означава, че в следващите години изцяло ще се смени посоката на сбъркания български преход, който всъщност ни доведе до задънена улица. Един ден, когато влакът се засили по релсите във вече правилната посока, българите ще живеят много добре. Но от тази констатация не им става по-лесно на онези, които трябва да изнесат на плещите си още един преход, този път в обратната посока. Така или иначе, не можем да променим годината си на раждане, затова по-добре нека да вникнем в астрологическата картина на нещата и тогава много от случващото се в момента в България ще ни се изясни значително.
Можем да се поздравим, че на 21 февруари 2015 г. навлизаме в шест години на абсолютна Юпитерова статичност. През цялото това време прогресният Юпитер ще се закове в картата на България на 11°01" в Телец и няма да мръдне оттам дори на милиметър. Всички признаци са налице, че именно през този период ще се развият най-съществените събития, които ще предначертаят бъдещето на нацията ни. От политиците ни зависи изключително много. От поведението на всички българи взети заедно - още повече. 

 Статията е дълга и обстойна има и таблици – за повече информация следния линк          


http://lubomirtchervenkov.blogspot.com.au/2015/02/blog-post.html

 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anaisgeorg
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 29279
Постинги: 29
Коментари: 2
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930